Detachering

Detacheren is een flexibele manier om uw personeelstekort op te lossen. Het inhuren van tijdelijke werknemers biedt jouw organisatie de mogelijkheid om capaciteitstekort op te vangen. Daarbij helpen wij je graag!

Hoe werkt het?
Detachering bij Aatop Techniek wordt zowel voor tijdelijke invulling van personeelsbehoefte ingezet als voor deta-vast. Net als bij de werving en selectie procedure gaan wij op zoek naar de beste medewerker voor jouw organisatie. Verschil is dat de medewerker in het begin in dienst is bij Aatop Techniek. Je betaalt per gewerkt uur van de werknemer een uurtarief. Dit uurtarief is afhankelijk van het salaris van de kandidaat. Na afloop van de detacheringstermijn kun je de kandidaat vervolgens kosteloos in dienst nemen.

Contact Bekijk alle mogelijkheden!

Voordelen van detachering

Kiezen voor detachering is qua kosten aantrekkelijk. Je verspreidt namelijk de kosten van werving en selectie van een medewerker over een langere periode. Doordat het om een langere periode gaat, wordt het werkgeversrisico van Aatop Techniek verlengd. Daarnaast kun je in de detacheringsperiode de medewerker beoordelen op geschiktheid en dragen wij zorg voor administratieve afhandeling. Als opdrachtgever draag je ten slotte ook geen ziekterisico van de werknemer.

Je hebt vast contact met één van onze accountmanagers die zorgvuldig monitort hoe de medewerker zich ontwikkeld. Hierdoor is detacheren een goede opstap naar een vaste baan.

Interesse?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die detachering jou te bieden heeft? Neem dan contact met ons op!

Meer weten?

Werving & Selectie

Benieuwd naar de voordelen van werving & selectie?

Lees meer
Onze mogelijkheden

Aatop Techniek is in staat je te ondersteunen bij diverse aspecten!

Lees meer
Wie zijn wij

Benieuwd geworden wie wij zijn? We stellen ons graag aan je voor!

Het Aatop team

Het begrip detacheren

Zodat je weet waar we over praten

de·ta·che·ren (detacheerde, heeft gedetacheerd)
tijdelijk elders indelen of tewerkstellen

Detacheren betekent dat wij een werknemer een arbeidsovereenkomst aanbieden en voor een bepaalde tijd uitlenen aan jou als werkgever. Gedetacheerde werknemers zijn vaak hoog opgeleide of gespecialiseerde arbeidskrachten.

De werknemer heeft dus een arbeidsovereenkomst met Aatop en jij betaalt als werkgever een vergoeding voor de gewerkte uren. Dit betekent dat het je niets kost als een werknemer ziek is of een vrije dag heeft. Daarnaast hoef je niets te regelen wat betreft loonadministratie, dit wordt allemaal vanuit Aatop geregeld. Een periode voor detacheren duurt voornamelijk tussen een half jaar en een jaar. Vanaf 1280 gewerkte uren kan de werknemer kosteloos worden overgenomen.