Werving & selectie

Aatop Techniek is de specialist op het gebied van Werving & Selectie van hoger opgeleide professionals in de technische sector.

Wanneer je kiest voor een werving- en selectietraject uitgevoerd door Aatop Techniek, dan kun je rekenen op een kwalitatief goed proces. Net als bij een detacheringsopdracht, gaan wij op zoek naar potentiële medewerkers met de juiste opleiding, ervaring, competenties en motivatie. Wanneer wij geschikte kandidaten geselecteerd hebben, dan worden deze voorgedragen.

Aatop Techniek biedt professionals aan. Deze professionals hebben een grote diversiteit in achtergrond en tegelijkertijd beschikken zij allemaal over een ‘technisch hart’. Denk hierbij aan kandidaten met als achtergrond de foodsector, de installatietechniek, de machinebouw, de staalbouw of de scheepsbouw. Vanuit ons netwerk en kandidatenbestand beschikken we dan ook over Tekenaars, Werkvoorbereiders, Managers, Constructeurs, Engineers en Projectleiders. Op deze manier kan Aatop Techniek u adequaat voorzien van het juiste personeel.

Contact Bekijk alle mogelijkheden!

Onze aanpak
Nadat we hebben besproken welke wensen er zijn omtrent de vacature en wij een beeld hebben van de organisatie gaan we aan de slag. Dit doen we op basis van “no cure no pay” of op basis van exclusiviteit. Het wervingsproces wordt pas afgesloten wanneer wij een geschikte medewerker voor jouw bedrijf hebben gevonden. Hieronder omschrijven we in acht stappen hoe dit proces er ongeveer uit ziet:

 Stap 1 : Inventarisatie aanvraag en opmaak functieprofiel
 Stap 2 : Plaatsing vacature op website en doorplaatsing naar vacaturebanken
 Stap 3 : Searching in uitgebreid netwerk Aatop Techniek en over vacaturebanken
 Stap 4 : Voeren selectiegesprekken passende kandidaten a.d.h.v. brief en CV
 Stap 5 : Verslaglegging gesprek als basis voor aanbiedingen
 Stap 6 : Aanbieding geselecteerde kandidaat d.m.v. gespreksverslag en CV
 Stap 7 : Begeleiden en organiseren van de gesprekken
 Stap 8 : Terugkoppeling van de gesprekken naar de kandidaten

Het voordeel van werving en selectie
Je hebt persoonlijk contact met één van onze accountmanagers die gedurende het gehele proces jouw aanspreekpunt is. Dit maakt de communicatie persoonlijk en transparant. Daarnaast zal de accountmanager ook de kandidaten begeleiden. Aatop Techniek onderhoudt de contacten met kandidaten, en zorgt voor een correcte afhandeling van het wervingsproces.

Interesse?

Wil je meer weten over de mogelijkheden die onze werving en selectie jou te bieden heeft? Neem dan contact met ons op!

Meer weten?

Contact

Wil je precies weten wat Aatop op het gebied van werving & selectie voor jouw bedrijf kan betekenen?

Neem contact met ons op
Onze mogelijkheden

Naast werving & selectie bieden we ook de mogelijkheid voor detachering, ondersteuning bij vacature teksten of Interim opdrachten. Meer weten?

Je leest het hier
Het team

Benieuwd geworden wie wij zijn? We stellen ons graag aan je voor.

Het Aatop Team

Het begrip W & S

Zodat je weet waar we over praten

wer·ven (wierf, heeft geworven)
overhalen om dienst te nemen of lid te worden
propaganda maken: een wervende tekst

se·lec·te·ren (selecteerde, heeft geselecteerd)
selectie toepassen
uitzoeken naar bekwaamheid of geschiktheid

De naam zegt het al: bij de keuze voor werving & selectie gaan we voor jou op zoek naar geschikte kandidaten voor de vacature. Dit doen we door het plaatsen van vacatures, maar ook door zoeken en contact opnemen met sollicitanten in ons eigen netwerk. Vervolgens maken we een selectie van al deze kandidaten en spreken we ze allemaal persoonlijk over de functie die je hebt openstaan. De kandidaten die naar ons inziens geschikt zijn, stellen we aan jou voor door middel van een omschrijving en het toesturen van hun cv.